Skip content

Janis Joplin – “Pearl (Classic Album)”

Janis Joplin – “Pearl (Classic Album)”
  • wykonawca: Janis Joplin
  • tytuł: Pearl (Classic Album)
  • premiera: 28-04-2017
  • nośnik nr kat: 88985414282 (2CD)

Dwupłytowa edycja płyty “Pearl” – drugiego solowego albumu Janis Joplin, wydanego w 1971 roku juz po smierci artystki. Jest to jedyny album Janis nagrany z zespołem Full Tilt Boogie Band.


1          Move Over
2          Cry Baby
3          A Woman Left Lonely
4          Half Moon
5          Buried Alive In the Blues
6          My Baby
7          Me and Bobby McGee
8          Mercedes Benz
9          Trust Me
10          Get It While You Can
11          Happy  Birthday, John  (Happy Trails)
12          Me and Bobby McGee    Demo Version
13          Move Over    Alternate Version
14          Cry Baby    Alternate Version
15          My Baby    Alternate Version
16          Pearl    Instrumental
1          Tell Mama    Live
2          Half Moon    Live
3          Move Over    Live
4          Maybe    Live
5          Summertime    Live
6          Little Girl Blue    Live
7          That’s Rock ‘n Roll    Live
8          Try (Just a Little Bit Harder)    Live
9          Kozmic Blues    Live
10          Piece of My Heart    Live
11          Cry Baby    Live
12          Get It While You Can    Live
13          Ball and Chain    Live