Skip content

Simon & Garfunkel – “Parsley, Sage, Rosemary And Thyme” (LP)

Simon & Garfunkel  – “Parsley, Sage, Rosemary And Thyme” (LP)
  • wykonawca: Simon & Garfunkel
  • tytuł: Parsley, Sage, Rosemary And Thyme
  • premiera: 19-10-2018
  • nośnik nr kat: 19075874961 (LP)

Winylowa edycja trzeciego studyjnego albumu duetu Simon & Garfunkel zatytułowanego Parsley, Sage, Rosemary and Thyme. Premiera tej płyty miała miejsce w 1966 roku.



1 Scarborough Fair / Canticle
2 Patterns
3 Cloudy
4 Homeward Bound
5 The Big Bright Green Pleasure Machine
6 The 59th Street Bridge Song (Feelin’ Groovy)
1 The Dangling Conversation
2 Flowers Never Bend with the Rainfall
3 A Simple Desultory Philippic (Or How I Was Robert McNamara’d into Submission)
4 For Emily, Whenever I May Find Her
5 A Poem on the Underground Wall
6 7 O’Clock News / Silent Night